Je bevindt je hier:

Het Mediamuseum

Begin volgend jaar is het zover; het eerste interactieve Mediamuseum ter wereld gaat open! Ontdek de invloed van media in een unieke gepersonaliseerde ervaring. Hieronder lees je wat je kunt verwachten van je bezoek aan het Mediamuseum én krijg je een voorproefje.

Overzichtsfoto van de Tune In (ontvangstruimte) van het Mediamuseum.  in Beeld & Geluid.

Je eerste stappen in het Mediamuseum

Voor je het Mediamuseum ingaat, start jouw persoonlijke mediareis in de ruimte die je hierboven ziet: de Tune In. We willen graag weten wie je bent en waar je van houdt. Hiervoor krijg je in de speciale Mediamuseum-app jouw eigen profiel. Zo kunnen we je onderweg begeleiden en verrassen en is je museumbezoek volledig gepersonaliseerd.

 

De Mediareactor in het Mediamuseum

De Mediareactor

Media zijn er natuurlijk elk moment van de dag, wereldwijd en overal. Zodra je het Mediamuseum binnenkomt, zie je de Mediareactor; een oneindige stroom van beelden. Deze stroom verbeeldt ons leven in media. Soms zetten we de beelden even stil om je iets over een van de vele aspecten van media te vertellen en te laten beleven.

Aanzicht van de toegang tot het Media Park met links het gebouw van Beeld & Geluid met drie vlaggen met het logo ervoor. Links op de voorgrond steekt een persoon het zebrapad over naar de entree van het gebouw. Rechts staat een groot bord met daarop de tekst 'Media Park Hilversum' en het logo.

Praktische informatie

Het Mediamuseum bevindt zich in Beeld & Geluid in Hilversum. Ons adres is Media Parkboulevard 1, 1217 WE. Op oudere navigatiesystemen vind je ons op Sumatralaan 45, 1217 GP. Met het openbaar vervoer bereik je Beeld & Geluid eenvoudig via NS-station Hilversum Media Park. Vanaf dat station loop je binnen een kleine tien minuten naar het museum.

Beeld & Geluid is natuurlijk ook toegankelijk als archief (klantenservice), evenementenlocatie en voor arrangementen en onderwijsactiviteiten. Voor vragen hierover of het boeken van een evenement, arrangement of onderwijsactiviteit kun je contact met ons opnemen.

Meer praktische informatie
Campagnebeeld Beeld & Geluid bij je thuis met filmrollen en TILTverhalen op de achtergrond

In de tussentijd

Het Mediamuseum opent in februari 2023 de deuren. In de tussentijd nemen we je mee op reis om te ervaren, te leren, te onderzoeken én te genieten van hoe we leven in media. Hiervoor organiseren we activiteiten, debatten en lezingen voor jong en oud. Waar dan? Gewoon online, in ons gebouw in Hilversum en ons museum in Den Haag, maar ook op diverse andere locaties zoals de bieb in Utrecht. Kijk in onze agenda voor het actuele aanbod.

Ontdek Beeld & Geluid bij je thuis

De vernieuwing van het museum wordt mede mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.